Materiály ze kterých šiji.

 

  • Bavlněný úplet -  má pružnou strukturu a je velmi pohodlný na nošení. Úpletová látka má menší gramáž, než výpněk ("teplákovina"), proto se výborně hodí na šití lehčího letního oblečení, nebo první vrstvy do chladnějšího počasí. U mně můžete koupit trička, šaty, sukněGramáž může být 180  g/m2 až 200 g/m2. Složení: 95% bavlna 5 % elastan - ten zaručuje tvarovou stálost a velkou elasticitu. Oděv ušitý z bavlněného úpletu se Vám přizpůsobí, aniž by se vytahal. Prát na 30°C, doporučuji nesušit v sušičce, žehlit na II. stupeň, nebělit, chemicky neošetřovat.
  • Výplněk nepočesaný (bavlněná teplákovina)  -  má velmi mnoho pozitivních vlastností a opravdu všestranné využití. Teplákovina je prodyšná, pružná a velmi pohodlná na nošení. Z rubové strany má tzv. smyčku. Gramáž cca 240 až 250 g/m2, což je středně silná teplákovina, já z ní šiju mikiny, sukně, blejzry nebo třeba mikinošaty. Složení: 95% bavlna, 5% elastan, materiál je pružný, ale ne tahací. Prát na 30°C, nesušit v sušičce, žehlit na II. stupeň, nebělit, chemicky neošetřovat
  • Výplněk počesaný (bavlněná teplákovina)  -  z rubové strany počesaný příjemným, měkkým vlasem, který zahřeje. Na omak působí velmi hebce a je mnohem „tlustší“ než nepočesaná teplákovina. Tato teplákovina se výborně hodí na teplejší oblečení. Gramáž cca 250 až 290 g/m2,  já z ní šiju mikiny, sukně nebo třeba mikinošaty. Složení: může být kombinovaná bavna, polyesterem a elastanem, nebo jen polyester s elastanem ale i bavlna s elastanem (více přímo u výrobku), materiál je pružný, ale ne tahací. Prát na 30°C, nesušit v sušičce, žehlit na II. stupeň, nebělit, chemicky neošetřovat

 

 

  • Viskózový úplet - je lehounký, příjemný, splývavý materiál, který je vhodný ke každodennímu nošení. Nemačká se a je vzdušný. Viskózovou látku využívám na příjemné letní šaty, sukně, tuniky, trika. Viskóza je „poloumělé“ vlákno, které se vyrábí trochu podobně jako některá syntetická vlákna, avšak z rostlinné suroviny - celulózy. Gramáž: 120 g/m2. Složení: 95% viskóza, 5% lycra. Prát na 30°C, nesušit v sušičce, žehlit na I. stupeň, nebělit, chemicky neošetřovat.

 

  • Polyesterový úplet Venezia - velký hit letošního léta. Dlouho jsem se bránila polyesterovým úpletům, ale zákaznice i já jsme z tohoto materiál nadšené. Úžasný materiál na letní nošení. Je extrémně příjemná na dotek, skvěle pruží do obou směrů, krásně splývá a neprosvítá. Nežmolkuje, nemačká se, nesepírá se barva a chladí. Látka je lesklá, hladká na omak. Přesto, že je z polyesteru je velmi příjemná na tělo. Šiju z něho velmi oblíbené šaty, sukně a chystám trička. Gramáž: 170 g/m2 - 200 g/m2. Složení: 95%polyester, 5% elastan. Prát na 30°C, nesušit v sušičce, žehlit na I. stupeň, nebělit, chemicky neošetřovat.

 

  • BELA - ÚPLET -  materiál, který dokonale drží tvar, nežmolkuje , ani nezrtácí barvy, neprosvítá. Materiál je vhodný na běžné oblečení jako jsou trika, šaty, tuniky. Gramáž : 220 g/m2, Složení: 98% poylester 2% elastan. Prát na 30°C, nesušit v sušičce, žehlit na I. stupeň, nebělit, chemicky neošetřovat.

 

  • Punto - velice kvalitní úplet s vysokou gramáží a přídavkem polyamidu má přirozený lesk, velice se hodí na pouzdrové šaty, sukně, saka, kalhoty. Mezi vynikající vlastnosti patří pevnost – látka se nevytahuje, drží tvar i při několikahodinovém nošení. Vysokogramážový materiál vhodný na podzim a zimu. Dokonale drží tvar, nežmolkuje , ani neztrácí barvy, je splývavý. Z materiálu šiju blejzry a kabátkyGramáž : 280 - 320 g/m2, Složení: 95% poylester 5% elastan. Prát na 30°C, nesušit v sušičce, žehlit na I. stupeň, nebělit, chemicky neošetřovat.

 

  • Silky ( nebo-li falešné hedvábí, pavučinka) - lehká šatovka, krásně jemná, vzdušná, extra měkký omak. Lehounká jak peří a hebká jak dětská prdelka, přesně tak bych tuto látku popsala. Hodí se na společenské (plesové) šaty, letní sukně. Nemačká se, neopírá a je snad věčná (sukni nosím už čtvrté léto a stále je krásná).  Jemně matný povrch a barevně sytý potisk dodává tomuto materiálu luxusní a zároveň atraktivní vzhled. Nejraději z něj šiju dlouhé sukně, ale můžete se těšit i na maxi šaty.  Gramáž: 75 g/m2 až 90 g/m2. Složení: 97% polyester 3% elastan. Praní maximálně 30°C nejlépe z rubové strany, nebělit, nepoužívat prostředky s rozjasňovači, nesušit v bubnové sušičce, žehlit na I. stupeň. 
  • Milk silk úplet (nebo-li mléčného hedvábí) - na omak je velmi hebký, jemný, splývavý, broušený povrch jako kdyby byl skutečně bavlněný. Vyznačuje se  extrémní pružností, na omak je sametově hebký z rubu i lícu a přezdívá se mu druhá kůže, neprosvítá, je rychleschnoucí a prodyšný. Díky vysoké elasticitě se přizpůsobí tělu je vhodný na sportovní oblečení, používá se na legíny. Já z něj šiji zatím fantasticky příjemné šaty a chystám trička. Složení: 88% micro polyester,12% elastan.  Micro polyester - syntetické vlákno,  výjimečná měkkost na dotyk a skvělá lehkost při nošení. Gramáž: 180 g/m2. Praní: 40 °C, nebělit, nepoužívat sušičku, chemicky nečistit, žehlit na I. stupeň. 

 

  • Svetrovina (pletenina) - milujete lehoučké i hřejivé svetříky, do kterých se můžete zachumlat, tak to je přesně materiál pro vás. Pleteniny patří k poddajným, splývavým a měkkým materiálům. Látky jsou hřejivé a vysoce komfortní na dotek i na těle. Jsou pro ně charakteristické velké rozdíly ve složení a gramáži. Složení  viskóza, polyester, bavlna a  lycru, konkrétní složení u výrobku. Praní: 30 °C, nebělit, nepoužívat sušičku, chemicky nečistit, žehlit na I. stupeň. 

 

  •  Softshell zimní ( přechodový)  Složení: 100% polyester. Gramáž: 310 g/m2. Vodní sloupec: 10.000 mm. Prodyšnost: 3.000 g/m2/24h. Praní: 40 °C, nebělit, nepoužívat sušičku, chemicky nečistit, nežehlit.